Het verhaal achter van Abeelen APK

In 1985 richtte Jan van Abeelen de firma 'van Abeelen Bedrijfswagen Keuringen' (A.B.K.) op. Hij was ervan overtuigd dat een APK zonder belangenverstrengeling uitgevoerd moet worden om de betrouwbaarheid te garanderen. Daarom is Van Abeelen APK van het eerste moment een onafhankelijk keuringsstation. Met een busje ging hij bedrijfswagenwerkplaatsen langs alwaar hij de nog jonge APK-keuring uitvoerde. Al snel werd het aanbod groter dan dat hij aan kon en trok hij zijn oude klasgenoot Wim van Rijssel aan om het oostelijk deel van Brabant voor zijn rekening te nemen. Ondanks dat het twee aparte bedrijven waren noemden ze zich beiden 'van Abeelen Rijssel Keuringen' (A.R.K.).

Al snel bleek de vraag naar keuringen voor personenvoertuigen te groeien en er werd besloten om samen met zijn broer Piet een vast keuringsstation te starten aan de Doelenstraat in Hilvarenbeek. Het concept, neutraal keuren, bleek een schot in de roos en het aanbod bleef stijgen. Aangemoedigd door de goede reacties in Hilvarenbeek werd een klein keuringsstation in Vlijmen gestart dat in 1994 verhuisde naar Den Bosch.

Met de komst van Willem, de jongste zoon van Jan, in het bedrijf werd in 2004 de stap naar Sprang-Capelle gemaakt. In 2005 volgde Mark zijn broer naar het familiebedrijf. In dat jaar opende Van Abeelen tevens hun nieuwe moderne keuringsstation in Hilvarenbeek.

2007 was het jaar waar de nieuwe generatie het roer overnam van Jan en Piet. Ondanks nieuwe leiding blijft het bedrijf trouw aan haar concept wat ondertussen heeft geresulteerd in een continu groeiend aanbod, maar ook de opening van een nieuwe vestiging in Breda in 2009.

In 2014 werd in eigen huis een compleet nieuw mobiel APK-station ontwikkeld en gebouwd, waar zowel Jan als Piet vele uren in gestoken hebben. Helaas was dat ook de laatste grote inzet voor Jan in het bedrijf. Kort daarna bleek hij ziek te zijn en in oktober 2015 stierf hij veel te jong.

Mark en Willem hebben hun bedrijf zonder hun steun en klankbord voortgezet en staan nog steeds aan het roer van een gezond bedrijf met een zeer goede naam in de regio.

Lees meer